Hallo ik zal me eerst even voorstellen.

Ik ben geboren als Rita van den Engel in Schiedam, waar ik als kind de manege bezocht en zo met het paarden virus in aanraking ben gekomen. Na mijn huwelijk met Fred van der Meulen ben ik in Den Haag gaan wonen, waar ik lid was van de Zuid Hollandse Jachtvereniging en met Lady Silvana alleen maar springwedstrijden reed t/m 130 parcoursen.

In 1976 zijn wij naar het Noorden verhuisd, en hier ben ik de in die tijd goed gekeurde hengst Orion (KrawallxCavelerist) gaan rijden. en met dit paard ben ik voor het eerst Z dressuur (en M springen) geworden.

Ook ben ik toen de ORUN allround opleiding gaan volgen t/m Instructeur in Ermelo. Na een rug blessure heb ik het springen vaarwel gezegd en ben ik me meer gaan specialiseren in de dressuur.

Mijn Instructeurs zijn in de loop der jaren o.a. Johan Hamminga en Bert Rutten geweest, en de laatste 15 jaar les ik bij Rien van der Schaft.

In de afgelopen jaren heb ik meerdere paarden opgeleid naar Prix S't George - Intermediaire I niveau en daarna verkocht, ook heb ik meerdere leerlingen opgeleid naar dit niveau.

De laatste jaren jureer ik veel, dit ook t/m nationaal niveau( Grand Prix).

Zelf werk ik weer onder mijn meisjes naam Rita van den Engel, 10 jaar na het overlijden van mijn man Fred van der Meulen woon ik weer samen met mijn nieuwe parner Steffen Buikema.

Mijn stal zal wel verder blijven gaan onder de naam dressuurstal Rita van der Meulen,daar ik dat samen met Fred opgebouwd heb .

Dus onder de jury protecollen kom je mijn naam van den Engel tegen.